BCC adviseert over indeling koelkast

Onderzoeksresultaten

Novio Research voerde in opdracht van BCC een onderzoek uit naar het gebruik van de koelkast in de Nederlandse huishoudens. Hieruit blijkt dat een groot deel van de gebruikers niet weet wat de ideale koelkasttemperatuur is en al helemaal niet wat de ideale indeling is. Driekwart van de consumenten doet groente en fruit onderin, pak melk in de deur en de vleeswaren ergens in het midden. De ideale temperatuur stel je volgens BCC in op 4 graden. Twee van de drie consumenten weet dat niet. Bij bijna de helft van de Nederlandse huishoudens staat de koelkast te warm. Vooral de jongere consumenten zitten vaak te hoog met de temperatuur.

Indeling

Bij de publicatie van het onderzoek geeft BCC ook een advies voor de juiste indeling van de koelkast. Hierbij geldt dat alle producten die niet (meer) gekookt hoeven te worden, je het beste bovenin de koelkast bewaard kunnen worden. Hier is de temperatuur het hoogst, wat goed is voor producten die minder snel kunnen bederven. Denk bijvoorbeeld aan sausjes, vleeswaren of kliekjes van de vorige dag. De temperatuur van de middelste plank is ‘gemiddeld’. Ideaal voor de zuivelproducten zoals melk, kaas en yoghurt. Onderin de koelkast, de koudste zone, bewaren we het beste rauw vlees, vis of gevogelte. In de groentela, de naam zegt het al, is bij uitstek geschikt voor groente. En fruit natuurlijk.

Aan de respondenten is ook gevraagd wat absoluut niet mag ontbreken in de koelkast. De antwoorden zijn onderstaand visueel weergegeven. Hoe groter het font, hoe vaker dit item is genoemd. Zuivel voert duidelijk de boventoon.

Bron: Novio Research

PR-onderzoek

Het onderzoek is door Novio Research begin april online uitgevoerd onder een representatieve steekproef van 798 consumenten van 18 jaar en ouder. De steekproef is getrokken uit een accessbase van 150.000 panelleden. De accessbase van Novio Research wordt vaak ingezet voor PR-onderzoeken zoals dat van BCC. Een PR-onderzoek geeft inzicht in welke nieuwsfeiten het best gecommuniceerd kunnen worden. De publiciteit rondom PR-onderzoek levert een bijdrage aan de bekendheid en imago van een merk en kunnen de verkoopactiviteiten ondersteunen. Als de doelgroep goed gesegmenteerd is, geeft PR-onderzoek tevens inzicht in welke boodschap het beste aansluit bij specifieke  subdoelgroepen. Novio Research heeft veel ervaring met PR-onderzoeken en kan dit snel en flexibel uitzetten in haar onderzoekspanels.

Visual via BCC