Veldwerk of andere onderdelen van het onderzoeksproces uitbesteden

Geen tijd voor het opstellen of programmeren van een vragenlijst? Veldwerk dat snel moet worden uitgestuurd? Snel een data-bestand of een rapport nodig? Al deze onderdelen kunt u, los of samen, uitbesteden aan Novio Research.

Werken met de experts van Novio Research betekent voor u goede, snelle en betaalbare ondersteuning bij uw online marktonderzoek. Of het nu een volledig traject is tot aan volledige analyse en PowerPoint rapportage of alleen het programmeren van een vragenlijst en online dataverzameling onder respondenten.

Onze benadering is à la carte; u geeft aan waarbij u onze expertise kunt gebruiken en wij nemen u al het werk uit handen. Zo kunt u zich blijven concentreren op andere zaken!
Novio Research Support biedt:

 • Vragenlijst opzet & review
 • Programmeren online vragenlijst
 • Dataverzameling online
 • Data verwerking en oplevering
 • Analyse en rapportage

1. Vragenlijst opzet & review

Een goed doordachte vragenlijst vormt het fundament voor beter onderzoek. Daarom werken onze onderzoekers altijd met de nieuwste vraagtechnieken en methodieken. Wij hebben alle kennis en kunde paraat om razendsnel een kwalitatief goede vragenlijst live te zetten. Daarbij maken wij gebruik van ons centrale platform, waarin ook tussentijdse updates voor onze klanten beschikbaar zijn.

2. Programmeren online vragenlijst

De vragenlijst wordt direct geprogrammeerd door de onderzoeker die ook uw centrale aanspreekpunt is. Dit maakt de communicatie over het project helder en overzichtelijk, maar sluit daardoor ook fouten uit die in de overdracht kunnen ontstaan. Bovendien zijn we door onze werkwijze razendsnel in staat om onderzoek op te starten.

ipad

3. Dataverzameling

In het voorstel leggen we uw onderzoeksdoelgroep, het aantal benodigde respondenten en de duur van het veldwerk al voor u vast. Wij sturen de opgestelde vragenlijst uit onder ons panel van waaruit we bijna iedere doelgroep kunnen leveren. Representativiteit in de samenstelling van de steekproef bewaken we middels quota management. Tijdens het veldwerk wordt u door uw centrale contactpersoon pro-actief op de hoogte gehouden van de voortgang. De lijnen blijven in iedere fase kort, waardoor we het project snel en goedkoop kunnen uitvoeren.

4. Dataverwerking

De kwaliteit van de data staat voorop. Daarom voert Novio Research altijd een grondige controle uit op de verzamelde data:

 • gemiddelde invultijd
 • antwoordvariatie per individuele respondent
 • kwaliteit van de open antwoorden

Deelnemers die op 1 of meerdere controlepunten slecht scoren worden verwijderd worden uit de dataset. Tenslotte controleren we de data ook op consistentie in de resultaten. Ten behoeve van onze data-controles verzamelen we ongeveer 5% extra cases. Zo kunnen we garanderen dat u altijd het aantal interviews krijgt dat u van ons verwacht.

5. Analyse & rapportage

Ook voor analyses en rapportages kunt u bij Novio Research terecht. Van een significantie-toets tot aan een ingericht dashboard, u bent u bij ons aan het juiste adres. Onze rapportages zijn kort, helder, en to-the-point.
campagneeffect
verpakkingstest2

Kwaliteit

Voor een goede en snelle dienstverlening tegen lage kosten maken gedegen kwaliteitscontroles integraal onderdeel uit van het onderzoekproces. Onze ISO-gecertificeerde “kwaliteitscyclus” op hoofdlijnen:
Kwaliteit

Meer weten?
tim
 • Tim Knaapen
 • Commercial Backoffice Manager
 • +31 (0)88 2345 700